Il·luminació eficient

¿Voleu millorar la vostra instal·lació d’il·luminació i passar a la il·luminació LED més eficaç?

No importa l’ús que vulguis donar-li, Oficines – Restaurants – Botigues – Gimnasos – Hotels – Pàrquings – Supermercats – Naus industrials – Comunitats de veïns – Col·legis – Residències – Clíniques, </ strong> Tots poden millorar energèticament utilitzant il·luminació LED, en kW Solutions t’assessorem sobre la millor opció que s’adapta a les teves necessitats.

Realitzem un estudi personalitzat sobre la il·luminació existent.

Analitzem les teves necessitats i dimensionem la instal·lació

Realitzem la instal·lació amb els millors components i instal·ladors certificats.

Què és la il·luminació eficient?

La il·luminació eficient hauria de ser l’objectiu de qualsevol llar o comerç. Els tres objectius que persegueix la il·luminació eficient són: reduir el consum d’energia, allargar la vida de les bombetes i reduir l’impacte sobre el medi ambient. Requisits imprescindibles per a tota una nova generació de bombetes i lluminàries.

Gràcies a la tecnologia LED aquests tres objectius d’estan començant a aconseguir aquesta tecnologia actualment és la més important dins de el sector de la il·luminació. L’estalvi i els avantatges obtinguts amb aquest tipus de tecnologia són fàcilment demostrables.

Avantatges

Dins el consum energètic d’una instal·lació, el sistema representa un percentatge significatiu. És per això cada vegada mes important buscar tecnologies eficients d’enllumenat i sistemes de control de la il·luminació, permetent reduir el consum energètic en la il·luminació en mes d’un 80%. Els avantatges de la il·luminació LED són les següents:

Alta eficiència

Amb les llums de Led s’ha aconseguit la major eficiència lumínica, arribant fins 130-150 lúmens per watt a les bombetes més eficients, 6 vegades més respecte a l’eficiència per exemple d’un halogen, que és tan sols de 20 a 25 lúmens per watt.

Molt baix consum

Consumeixen 2,5 vegades menys que una bombeta de baix consum convencional i 8,9 vegades menys que una bombeta incandescent de les de tota la vida, el que comporta un estalvi econòmic, que pot arribar a el 90% en la factura de la llum, per la qual cosa es produeix una ràpida amortització de la inversió.

Durada

A les bombetes LED no hi ha un punt en què cessin de funcionar, sinó que la seva degradació és gradual al llarg de la seva vida. Es considera una durada entre 30.000 i 50.000 hores, fins que la seva lluminositat decau per sota de l’70%, això significa entre 10 i 30 anys en una aplicació de 10 hores diàries 300 dies / any, reduint els costos de manteniment i reemplaçament.

Qualitat de la llum emesa

El CRI o índex aleatori de color, ens proporciona una mesura de la qualitat de la llum, les bombetes LED posseeixen un CRI al voltant de 90, aconseguint que s’aprecien molt més els matisos de la llum. La obtinguda per fluorescents i bombetes trucades de “baix consum” posseeixen una llum molt poc natural, amb un CRI molt baix al voltant de 44.

Baixa tensió

La possibilitat d’alimentar-se a 12 i 24 Volts. Redueix els riscos d’electrocució, a més el cablejat pot ser netament inferior a secció.

Baixa emissió de calor

A l’consumir poca energia, les bombetes LED emeten poca calor. És l’anomenada llum freda. Per exemple, una bombeta halògena gasta de 50W, 45W aproximadament en emissió de calor, això suposa una despesa extraordinària en aire condicionat, sent necessaris uns 70W addicionals per desfer-la calor generada per aquesta bombeta.

Resposta instantània

L’encesa i apagada de les bombetes LED és rapidíssim, a diferència d’altres sistemes no es degrada pel nombre d’encesos; el que els fa molt útils en sistemes d’apagada i encesa per detecció de moviment.

Ecològics

Les bombetes LED són totalment reciclables i ecològiques ja que no contenen mercuri, ni materials tòxics com les làmpades fluorescents, o CFL.

Resistència

Els llums LED són molt més resistents als cops, i fins i tot aquelles que posseeixen un bulb de vidre poden seguir funcionant si aquest es trenca.

Emergència

El seu baix consum les fa ideals per a sistemes d’il·luminació d’emergència mitjançant un sistema de bateries o de generador auxiliar, pel que poden estalviar en sistemes paral·lels d’il·luminació. Es faran imprescindibles en hospitals i llocs que requereixin una il·luminació a prova de fallades.

Versatilitat

Permeten produir llum de tota mena de colors, fins i tot la barreja d’ells mitjançant els LED RGB, i poden ser regulables de 0 a 100, permetent un major control energètic. A més, gràcies al seu petit tamany, faciliten la fabricació de tot tipus de llums: tubs, panells plans, tires de LED, fanals, focus industrials, etc.

Menors emissions de CO2

A l’reduir notablement el consum, s’estan reduint les emissions de CO2 que es deriven de la producció d’electricitat.

No emeten raigs ultraviolats

Pel que atreuen menys insectes.

On utilitzar il·luminació LED?

Actualment la il·luminació LED es pot usar en qualsevol lloc ja que disposa una gran varietat de lluminàries tant en interior com en exterior, però, l’amortització de realitzar el canvi a aquest tipus de lluminàries serà menor on hi hagi un elevat nombre d’hores d’il·luminació (<8 / dia) i / o tecnologies poc eficients. Per exemple:
Oficines – Restaurants – Botigues – Gimnasos – Hotels – Pàrquings – Supermercats – Naus industrials – Comunitats de veïns – Col·legis – Residències – Clíniques